De verzekering voor uw huispersoneel

U bent zelf een harde werker en doet beroep op de kleine luxe van een poetshulp of een tuinman.  Of belt u soms naar een klusjesman die wat kleine werkjes komt opknappen? Dit lijkt allemaal zeer onschuldig tot iemand van de ladder valt en een blessure oploopt. Want dan bent u aansprakelijk.

Zonder het te beseffen bent u een werkgever!

Zolang een poetshulp of tuinman bij u aan het werk zijn, bent u hun werkgever. Het wettelijk kader hieromtrent is zeer duidelijk en dus moet u instaan voor hun veiligheid tijdens het werk en eveneens op de weg van en naar uw huis.
Een verzekering voor huispersoneel komt tussen in de medische kosten van uw poetshulp of tuinman als ze gewond raken bij een ongeluk terwijl zij voor u aan het werk zijn. En dat is niet ondenkbaar: ramen poetsen, kleine elektriciteitsproblemen oplossen, bomen snoeien, het gras afrijden, … dat zijn allemaal risicovolle activiteiten en een ongeluk is snel gebeurd.

Verschillende omstandigheden

Niet iedereen die beroep doet op huispersoneel dient deze polis af te sluiten. Als u bijvoorbeeld uw poetshulp of tuinman betaald met dienstencheques, geniet u sowieso de nodige bescherming. Alvorens externe hulp tewerk te stellen bij uw thuis, kan u best even contact opnemen met ons kantoor en kunnen wij u meteen zeggen wat u moet ondernemen om helemaal gerust te zijn.