Schuldsaldoverzekering

U bent kerngezond en u hebt zich net geïnstalleerd in uw nieuwe woning. Om uw droomwoning te kunnen verwerven bent u een hypothecaire lening aangegaan dat een flink stuk van uw gezinsbudget op eet. Vandaag komt u rond, maar wat als u morgen iets overkomt? Hoe zal de lening verder worden afgelost als er een inkomen wegvalt?

Onze oplossing: kies voor een Schuldsaldoverzekering.
Deze zorgt ervoor dat uw hypothecaire lening verder wordt afgelost wanneer u iets overkomt. Op die manier kan uw gezin de woning behouden zonder bijkomende financiële moeilijkheden.

Hoe werkt een Schuldsaldoverzekering?

  • U kan deze overlijdensdekking aangaan in hoofde van 1 of 2 personen, zijnde de kredietnemers van de lening.
  • U kiest het percentage van de dekking: Een volledige dekking geeft u natuurlijk 100% gemoedsrust maar u kan er ook voor kiezen dat u een stuk van de lening zelf zal dragen.
  • Uw premiebetaling is beperkt in de tijd: De verzekering beschermt u gedurende de ganse looptijd van uw lening. Maar de duur van de premiebetaling is beperkt tot slechts 2/3 van de looptijd van uw lening. Tevens hebt u zelfs de keuze om de Schuldsaldoverzekering meteen helemaal te betalen. Op deze manier bespaart u fors op de totale som.
  • Wanneer een verzekerd persoon komt te overlijden betaalt de verzekeraar het saldo aan de kredietverstrekker, afhankelijk van het gekozen percentage van dekking.

Ons advies:
In vergelijking met de verzekerde som van de lening, betaalt u erg weinig voor deze bescherming.
Hoe jonger u bent en als u daarbovenop nog eens niet-roker bent, hoe lager uw premie zal zijn.

Als de lening op twee hoofden is afgesloten, adviseren wij u om 100% van het ontleend bedrag per persoon te verzekeren. In ruil voor een kleine premie, krijgt u bij een overlijden van één van de verzekerden, een grotere financiële gemoedsrust doordat de hypothecaire lening volledig verder zal worden afgelost.

Daarbovenop kan u vaak een deel van de premie recupereren via de aangifte van uw personenbelasting.